vælg et emne
... eller vælg et emne

Vi vil styrke indsatsen mod kønssygdomme

24-08-2015

Den nye viden om forekomsten af kønssygdommen syfilis, er vigtig information, som Naalakkersuisut skal i gang med at inddrage i forebyggelse og behandlingsindsats hurtigst muligt.

På trods af sundhedsvæsenets kontinuerlige forebyggelsesindsats viser undersøgelsen at antal af smittede med syfilis er stigende, og derfor må yderligere spredning af seksuelt overførte sygdomme standses.

 ”Det er skræmmende, at syfilis igen er i stigning. Specielt ser jeg meget alvorligt på, at lægerne bag den netop publicerede undersøgelse omkring seksuelt overførte sygdomme advarer om, at en ny syfilis-epidemi muligvis er på vej,” siger Doris Jakobsen.
 
Hun fortsætter: ”Jeg er glad for den nye viden. Den betyder, at vi nu må tilpasse sundhedsvæsenets fremtidige tilbud om undersøgelse for kønssygdommen til situationen”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed.

Og hun opfordrer til sikker sex:

”Dyrk sikker sex ved at bruge kondom, det beskytter for alle kønssygdomme”, siger Doris Jakobsen.

Landslægeembedet overvåger spredningen af kønssygdomme og andre smitsomme sygdomme.

 ”Jeg vil mødes med den nye landslæge så snart han tiltræder per 1. oktober sammen med Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse for at diskutere, hvordan indsatsen mod kønssygdomme kan styrkes”.

For yderligere informationer kontakt: ministersekretær Rosa Thorsen +299553303