vælg et emne
... eller vælg et emne

Online kurser til butiks- og barpersonale går i luften 15. februar

13-02-2018

Når den nye alkohollov træder i kraft 1. marts 2018, skal personale der beskæftiger sig med salg eller udskænkning af alkohol have gennemført et kursus i ansvarligt salg eller ansvarlig udskænkning, inden de påbegynder arbejdet. Departementet for Sundhed tilbyder på den baggrund virksomhederne online kurser i ansvarligt salg og ansvarlig udskænkning.

-”Den nye alkohollov medfører blandt andet at personale, der beskæftiger sig med salg eller udskænkning af alkohol, skal gennemføre et kursus i ansvarligt salg eller ansvarlig udskænkning. Dette krav om uddannelse af personalet bunder i Naalakkersuisuts ønske om at styrke forebyggelsen af misbrug af alkohol og i ønsket om at fremme et trygt natteliv”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Siden starten af februar har det været muligt for både arbejdsgivere og medarbejdere at tilmelde sig online-kurserne i ansvarligt salg og ansvarlig udskænkning via hjemmesiden certifikat.gl 

Ansvarlig Udskænkning er et kursus som er tilpasset personale på udskænkningssteder og Ansvarligt Salg er et kursus som er tilpasset personale, der arbejder med salg af alkohol i butikker. 

Fra den 15. februar vil selve kursus-siden blive tilgængelig, og de tilmeldte brugere vil begynde at modtage links til kurserne. 

Det er bevillingshaverens ansvar at medarbejdere, der beskæftiger sig med salg eller udskænkning af alkohol, har gennemført det relevante kursus i ansvarlig udskænkning eller ansvarligt salg. I tilfælde af tilsyn skal udskænknings- eller salgsstedet kunne fremvise dokumentation for at medarbejderne har gennemført kurset. 

Kampagnematerialet og kurset er opsat i samarbejde med Malou Media.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl