vælg et emne
... eller vælg et emne

Feberkramper

HVOR SIDDER SYGDOMMEN?

I hele kroppen.


 

HVAD ER ÅRSAGEN TIL SYGDOMMEN?

Man kender ikke årsagen til, at nogle børn , når de får feber*, også får feberkramper. Det ses mest de første 3-4 leveår.


 

HVORDAN MÆRKER DU SYGDOMMEN?

Når man har feber, kommer man ofte til at ryste af kulde. Dette er helt normalt. Feberkramper er noget andet. Det starter med, at barnet mister bevidstheden Derefter  kommer meget kraftige bevægelser af arme og ben, og hovedet drejes bagover og til siden. Barnets øjne ser opad "mod himlen".
Huden bliver bleg og måske blålig.
Anfaldet afsluttes efter nogle minutter. Trækningerne svinder, barnet bliver slapt og den normale kulør og bevidstheden vender tilbage.


 

HVORDAN BEHANDLES SYGDOMMEN?

Feberkrampe går over, og krampe en enkelt gang behandles ikke. Får barnet krampe en anden gang, får forældrene medicin (Stesolid) med hjem. Medicinen skal gives, hvis barnet igen får krampe.
Hvis et barn har tendens til kramper, hver gang det har feber, er det vigtigt at sørge for afkøling, ved at klæde barnet af og kun benytte lagen, samt give kølige drikkevarer.
I nogle tilfælde vil man bede forældrene give barnet medicinen (stikpiller), når barnet har 38,5 grader som en forebyggelse mod kramperne.


 

HVAD KAN DU SELV GØRE?

Hvis dit barn får feberkramper, skal du først og fremmest tage det roligt. Det ser ubehageligt ud, men der er ingen grund til at frygte for barnets liv eller helbred. Tag stille og roligt dit barn til sundhedsvæsenet, så du kan tale om det og eventuelt få medicin til en anden gang.

Generer pdfEmbed

Embed artiklen

"Feberkramper". For at embedde artiklen på din side skal du kopiere nedenstående script og indsætte det i din html hvor artiklen skal ligge

Luk

Send til ven

Til e-mail

Dit navn

Besked

Luk

Tilbagemeldinger

Besked

Email

Luk

Abonnér på artikel

Din E-mail

Luk