vælg et emne
... eller vælg et emne

Flydeøre/Mellemørekatar

HVOR SIDDER SYGDOMMEN?
 
I mellemøret, og næsten kun hos børn.


 

HVAD ER ÅRSAGEN TIL SYGDOMMEN?

Betændelse i mellemøret, der skyldes bakterier eller virus. Det opstår ofte på grund af tilstopning af luftkanalen mellem mellemøret og næsesvælget.


 

HVORDAN MÆRKER DU SYGDOMMEN?

Når man får betændelse i mellemøret, er det næsten altid en følge af infektion i næsesvælget. Der kommer smerter, muligvis feber. Til sidst går der hul på trommehinden, og betændelsen, som har en grå farve, flyder ud.


 

HVORDAN BEHANDLES SYGDOMMEN?

Øret skylles med lunkent saltvand, ofte tilsat eddike. Denne skylning skal ske 1-2 gange om dagen, så længe der flyder betændelse fra øret. Du kan sagtens selv skylle dit øre - eller dit barns øre - hjemme. Så får du en skyllesprøjte udleveret på sygehuset.
Næsespray kan hjælpe på at gendanne afløbet fra mellemøret.
Specielt hos helt små børn vil man ofte behandle med penicillin.


 

HVAD KAN DU SELV GØRE?

Du skal lade dit barn gå med fornuftig og varm hovedbeklædning.
Om natten er det klogt at ligge højere med hovedet, og god udluftning er vigtig. Det er ligeledes vigtigt at undgå tobaksrøg.
Du kan i håndkøb skaffe gode smertestillende midler.
Børnehavebørn - altså fra 3-års alderen - kan således f.eks. få en halv Paracetamol efter behov, dog højst 3 gange dagligt. Fra skolealderen kan du give barnet en hel Paracetamol højst 3 gange dagligt.

Generer pdfEmbed

Embed artiklen

"Flydeøre/Mellemørekatar". For at embedde artiklen på din side skal du kopiere nedenstående script og indsætte det i din html hvor artiklen skal ligge

Luk

Send til ven

Til e-mail

Dit navn

Besked

Luk

Tilbagemeldinger

Besked

Email

Luk

Abonnér på artikel

Din E-mail

Luk