vælg et emne
... eller vælg et emne

Deltag i Uge 18

28-04-2017

Uge 18 er ugen, hvor vi sætter fokus på vores alkoholkultur og drikkemønstre. Med årets tema: ”Deltag” opfordres forældre og andre voksne til at støtte børn og unge i en aktiv fritid. Erfaringer, fra blandt andet Island, viser nemlig, at en aktiv fritid forebygger unges brug af tobak, alkohol og andre rusmidler.

Foto: Ulrik Bang

Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, har imødekommet ansøgninger fra 11 byer og 27 bygder om tilskud til afholdelse af Uge 18 arrangementer. 

-”Det er dejligt, at der er så stor interesse for at markere Uge 18. Flere byer og bygder har valgt at markere årets tema ”Deltag” ved at arrangere en masse gode aktiviteter for borgerne. Jeg håber, at deltagelsen bliver stor, og at debatten bliver livlig,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain og fortsætter:

-”Vi voksne har ansvaret for at støtte vores børn og unge i en sund livsstil uden tobak, alkohol og andre rusmidler. Det gør vi ved at være der for vores unge, ved at tale med dem, være sammen med dem og ved at støtte dem i et aktivt liv med sunde fritidsinte-resser.” 

Uge 18 tager afsæt i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II’s mål om at forebygge, at børn og unge starter et misbrug, at begrænse synligheden af påvirkede voksne og at reducere alkoholforbruget mest muligt.


Læs mere om Uge 18 her på Peqqik.gl


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl