vælg et emne
... eller vælg et emne

Samtalebog til patienter og sundhedspersonale

06-05-2020

Med støtte fra Nordisk Ministerråd udgiver Departementet for Sundhed en samtalebog, som skal styrke kommunikationen mellem patienter og sundhedspersonale. Bogen er på grønlandsk, dansk og engelsk.

- ”Kommunikationen og den gensidige forståelse mellem patienten og sundhedspersonalet er utrolig vigtig for den gode patientoplevelse. Med denne bog, som er rigt illustreret og på tre sprog, håber jeg, at kommunikationen kan styrkes mellem patienter og sundhedspersonale i Grønland og udlandet. Nordisk Ministerråd skal have stor tak for at støtte udgivelsen,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen.

Samtalebogen er inspireret af Grønlandsk/Dansk sygehusparlør, som blev udgivet af Ministeriet for Grønland i 1987.

Bogen tager udgangspunkt i dagligdagen på hospitalet og indeholder hyppigt brugte ord og vendinger på tre sprog, samt illustrationer, som kan understøtte kommunikationen. Bogen indeholder også en kort introduktion til forståelsen af sundhed og familie i Grønland, samt til brugen af nonverbal kommunikation.

Samtalebogen kan og skal ikke erstatte tolkens funktion. Den skal opfattes som et værktøj til at støtte kommunikationen mellem grønlandsktalende patienter og dansk eller engelsktalende sundhedspersonale.

Bogen er flot illustreret af Christian F. Rex og grafisk tilrettelagt af Maria Motzfeldt. Ingelise Olesen og Malik Milfeldt har bidraget med indhold til bogens afsnit om kultur.

”På hospitalet – en samtalebog til patienter og sundhedspersonale” er udsendt til alle sygehuse og sundhedscentre her i landet og til sygehuse i Danmark og i Island.

Bogen kan hentes i elektronisk form her på Peqqik.gl

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på e-mail ihla@nanoq.gl eller tlf.: +299 346495