vælg et emne
... eller vælg et emne

Take a stand

GrønlandsBANKEN’s afdelinger i Nuuk og Sisimiut deltog i et pilotprojekt omkring at mindske stillesiddende tid ved kontorarbejde.

Medarbejderne fik ideer til, hvordan de kan komme op af stolen, ved for eksempel at stå op ved skrivebordet og holde stående møder.
Der udvælges ambassadører, der kan hjælpe med at motivere og påminde kollegaerne om de fastsatte mål, for at understøtte at tiltagene forsætter.
Pilotprojektet er et samarbejde mellem Departementet for Sundhed, CSR Greenland og Center for Interventionsforskning, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.
På baggrund af pilotprojektet vil informationskampagnen ”TAKE A STAND!” blive sendt ud til relevante arbejdspladser i hele landet.

Fakta
Flere og flere har i dag et arbejde, hvor de sidder ned det meste af arbejdsdagen.
Kontoransatte sidder typisk ned mellem 10 og 11 timer om dagen.
Personer, der sidder ned 11 timer om dagen, har 40 % større risiko for at dø tidligere sammenlignet med personer, der sidder ned mindre end 4 timer om dagen. Stillesiddende adfærd øger desuden risikoen for en række sygdomme som diabetes II og hjertekarsygdomme.
Sammenhængen mellem stillesiddende adfærd og øget risiko for sygdom og død ses også for folk, der dyrker fysisk aktivitet i fritiden.
Det er nemlig lange sammenhængende siddeperioder, der i sig selv er usunde.
Det er derfor ikke nok kun at bevæge sig i fritiden.
Man skal også undgå stillesiddende tid i løbet af dagen ved at afbryde lange perioder med stillesiddende arbejde og ved at bevæge sig i løbet af arbejdsdagen.

Hvad kan jeg selv gøre?

• Afhold møder stående eller dele af et møde stående.
• Afhold møder gående, hvis I kun er et par stykker.
• Tag trappen.
• Stå op, når du taler i telefon eller ved andre opgaver, som f.eks. når du læser mails.
• Anvend skridttællere – det er motiverende at tælle sine skridt. Alle borgere i Grønland kan få udleveret en skridttæller ved at henvende sig hos Sundhedsvæsenet.
• Hent én kop kaffe eller ét glas vand i stedet for en hel kande ad gangen.
• Flyt din papirkurv lidt væk, så du skal rejse dig, når du skal bruge den.

 

Generer pdfEmbed

Embed artiklen

"Take a stand". For at embedde artiklen på din side skal du kopiere nedenstående script og indsætte det i din html hvor artiklen skal ligge

Luk

Send til ven

Til e-mail

Dit navn

Besked

Luk

Tilbagemeldinger

Besked

Email

Luk

Abonnér på artikel

Din E-mail

Luk