vælg et emne
... eller vælg et emne

Uge 18 med fokus på voksenansvar

Uge 18 er ugen, hvor vi sætter fokus på vores alkoholkultur, drikkemønstre og genstandsgrænser. Overskriften for årets Uge 18 er voksnes ansvar for at forebygge, at børn og unge drikker alkohol.

Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen, har imødekommet ansøgninger fra 15 byer og 25 bygder om tilskud til afholdelse af Uge 18 arrangementer.

-”Jeg er rigtig glad for, at så mange byer og bygder har valgt at benytte muligheden for at søge om tilskud til afholdelse af Uge 18 arrangementer. Det er vigtigt, at Uge 18 ar-rangementerne er lokalt forankret, og at vi kommer bredt ud med budskabet om, hvor afgørende det er for børns og unges sundhed, at forældre og andre voksne omkring dem spiller en aktiv rolle i deres liv”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Martha Lund Olsen og fortsætter:

-”Når vi taler med vores børn, bruger tid sammen med dem og støtter dem i en aktiv fritid, støtter vi dem samtidig i et sundt liv uden tobak, alkohol og andre rusmidler. Gen-nem samvær, samtale og deltagelse, skaber vi de bedst mulige betingelser for en tryg opvækst og et godt og meningsfyldt børne- og ungdomsliv. Det er et meget vigtigt sundhedsbudskab, som vi gerne vil formidle til befolkningen i Uge 18 og i en ny kampagne om voksenansvar.”

Aldersgrænsen for at købe alkohol er 18 år, og derfor har voksne et meget stort ansvar for at sikre, at børn og unge under 18 år ikke har adgang til alkohol.

Uge 18 tager afsæt i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II’s mål om at forebygge, at børn og unge starter et misbrug, at begrænse synligheden af påvirkede voksne og at reducere alkoholforbruget mest muligt.

Læs mere om Uge 18 her.

For yderligere oplysninger kontakt Sundhedsfaglig konsulent Lisa Christiansen tlf: +299 34 66 50 eller e-mail: lich@nanoq.gl