vælg et emne
... eller vælg et emne

Din sundhed på nettet

17-03-2014

Mandag den 17. marts tager sundhedsvæsenet et stort skridt fremad på IT-fronten. Det sker med lanceringen af en ny borgerrettet sundhedsportal og en samlet elektronisk patientjournal for hele sundhedsvæsenet.


Hvornår skal mit barn vaccineres?
Hvor finder jeg inspiration til en sundere livsstil?
Hvordan kontakter jeg sundhedsvæsenet?
Svarene på disse spørgsmål, finder du på sundhedsportalen Peqqik.gl, som går i luften med nyt design og indhold.

Samtidig med lanceringen af Peqqik.gl tager sundhedsvæsenet en ny elektronisk patientjournal i brug på Medicinsk Afdeling på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Implementeringen til hele Grønland sker over de næste 2 år. Hidtil har data om den enkelte patient været lagret i flere forskellige systemer. Med en samlet elektronisk patientjournal for hele sundhedsvæsenet, kan de forskellige behandlere nemt få adgang til alle de relevante oplysninger om patienten.

-”Naalakkersuisut ønsker, at det skal være nemt for alle at søge oplysninger om sundhed og sygdom på nettet. Med den nye sundhedsportal er information om sundhedsvæsenets tilbud og information om, hvordan du og jeg kan opnå en sundere livsstil samlet et sted”, siger Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge og fortsætter:

-”Det er en stor glæde, at vi i dag kan indvie den nye elektroniske patientjournal. Fremadrettet opbevares sundhedsvæsenets oplysninger om borgerne i et tidssvarende system, som benyttes af hele sundhedsvæsenet. Indførelsen af den ny elektronisk patientjournal, medvirker til at skabe større sammenhæng i patientforløbene, hvilket forbedrer patientsikkerheden”.


På længere sigt er det målet, at du skal kunne hente dine oplysninger fra den elektroniske patientjournal via sundhedsportalen. Det ligger dog endnu et stykke tid ud i fremtiden.For yderligere oplysninger kontakt om peqqik.gl kontakt Afdelingschef Julie Præst Wilche på tlf.: +299 34 66 25 eller e-mail: jprw@nanoq.gl

For yderligere kontakt om Elektronisk Patientjournal kontakt Jóanis Erik Køtlum på tlf.: +299 34 43 93 eller jek@peqqik.gl