vælg et emne
... eller vælg et emne

Livet skal leves

06-06-2014

Udgivelse af en bog til forebyggelse af selvmord og hjælp til pårørende, der har haft selvmord inde på livet bliver markeret fredag med Naalakkersuisoq Steen Lynge som vært

Selvmordsforebyggelse udgør et vigtigt fokusområde for Naalakkersuisut, og efterladte indgår som et vigtigt element i den nyligt lancerede National strategi for selvmordsforebyggelse i Grønland 2013-2019.

Bogen Inuuneq inuuffigiuk /Livet skal leves er en rørende og ærlig bog til forebyggelse af selvmord og hjælp til pårørende, der har haft selvmord inde på livet. Den har ni personlige fortællinger fra pårørende til selvmordsofre såvel som fra tidligere selvmordstruede.
Historierne handler om savn, sorg, skyld, følelsen af utilstrækkelighed, mindreværd, egoisme, magtesløshed – alle med budskabet: Tal om det. Du kan få hjælp. Du er ikke alene!

Formålet med bogen er at motivere personer med selvmordstanker til at finde en vej ud, som ikke koster dem livet. Desuden kan bogen også bruges af pårørende, som forhåbentlig kan finde trøst i andres beretninger om, hvordan de er kommet videre med livet efter at have mistet.

Bogen som kommer til salg hos boghandlere, er lavet af journalisterne Heidi Møller og Juana Petrussen, grafikeren Nina Spore Kreutzmann for PAARISA af Milik Publishing.

Udgivelsen markeres med en reception på Peqqissaanermik Ilinniarfik fredag den 6. juni klokken 13.00, hvor Naalakkersuisoq Steen Lynge er vært.