vælg et emne
... eller vælg et emne

Doris mødtes med Børnetalsmanden

07-08-2015

Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen afholdte fredag 7/8-2015 et møde med Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge. Mødet er opfølgning af debatten om hashmisbrug blandt børn og unge.

Doris Jakobsen fremlagde Naalakkersuisuts fremtidige initiativer på forebyggelsesområdet blandt andet Naalakkersuisuts kommende handleplan for hashmisbrug.
Under mødet blev Naalakkersuisoq for Sundhed og Børnetalsmanden enige om sammen at efterlyse flere initiativer omkring børn og rusmidler.
Parterne opfordrer alle kommuner i Grønland om at udforme en rusmiddelpolitik med henblik på et forebyggelse af misbrug af hash.
-    Jeg er klar til at holde et møde med Kanukoka’s formand for at tale om rusmiddelpolitik i alle kommunerne, siger Doris Jakobsen.
Det blev også aftalt, at Naalakkersuisuts handlingsplan mod hash skal promoveres i samarbejde med Børnerettighedsinstitutionen, MIO.
Naalakkersuisoq for Sundhed og Børnetalsmanden blev også enige om at dele viden omkring børn i bygderne efter MIO’s tur til 17 bygder i august og Doris Jakobsens besøg i Uummannaq og bygderne i september.
For yderligere information, kontakt Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen igennem ministersekretær Rosa Thorsen, e-mail: rosat@nanoq.gl telefon +299 34 66 05.