vælg et emne
... eller vælg et emne

Sundhedsvæsenet arbejder på at yde en høj service

25-08-2015

Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen, accepterer ikke fejlbehandling af patienter, men understreger, at sundhedsvæsenet arbejder vedvarende på at yde en høj service overfor borgerne.

Nuuk TV bragte mandag aften en misvisende udtalelse fra Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen. Indslaget handlede om det stigende antal af patientklager i Grønland, hvor Nuuk TV valgte at fortælle om de enkelte konkrete sager. Her blev Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsens svar til Laura Táunàjik om generel patientbehandling, tilsyn og klageinstanser medbragt.

-Jeg kan ikke udtale mig om enkelte sager, men jeg vil gerne understrege, at jeg selvfølgelig ikke accepterer fejlbehandlinger. Når det er sagt, så fastholder jeg, at sundhedsvæsenet vedvarende arbejder på at yde en høj service, siger Doris Jakobsen.

Alle patientklager bliver uvildigt behandlet i Patientombuddet. Her bliver klager over enkelte patientbehandlinger modtaget. En patientklage skal være indsendt inden to år efter første mistanke om fejl i behandlingen. Sundhedsvæsenets klagevejledninger findes på sundhedsportalen Peqqik.gl

For yderligere informationer kontakt: ministersekretær Rosa Thorsen +299 553303