vælg et emne
... eller vælg et emne

Der er for mange aborter i Grønland

17-09-2015

I perioden 2009 til og med 2013 var antallet af provokerede aborter omkring 800 årligt. Antallet er for højt, mener Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen.

- ”Det er for mange provokerede aborter, vi i dag udfører på sygehusene i Grønland. Vi må alle være mere opmærksomme på forebyggelsen af denne kedelige udvikling. Vi har alle et ansvar, ikke mindst forældre til børn og unge. Alle sygehuse udleverer gratis prævention som p-piller, spiral og kondomer”, udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen.

Naalakkersuisut har stort fokus på forebyggelse. Departementet for Sundhed ved Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse har de senere år arbejdet med ’dukkeprojektet’, som i samarbejde med skolerne giver de unge et indblik i følgerne af at få et barn i ung alder og samtidig giver information om præventionsmuligheder.

Derudover oplyser sundhedsplejersker og jordemødre rundt omkring i Grønland om forebyggelsen af uønsket graviditet.     

Naalakkersuisoq oplyser også, at der i øjeblikket arbejdes på at etablere et samarbejde med skolevæsenet om at revidere undervisningsmateriale og at få sikker sex mere i fokus i undervisningen. Departementet for Sundhed og Sundhedsledelsen arbejder på en oplysningskampagne om seksuel sundhed.  

For yderligere informationer kontakt: ministersekretær Rosa Thorsen +299553303