vælg et emne
... eller vælg et emne

Intensivafdelingen bliver uddannelsessted for sygeplejersker

17-11-2015

Uddannelsesaftale blev en realitet 1. november mellem Sundhedsstyrelsen i Danmark - Regionshospitalet Viborg og Dronning Ingrids Hospital i Grønland. Aftalen er et vigtigt skridt på vej til at blive mere selvforsynende med specialuddannede sygeplejersker.

Intensivafdelingen på Dronning Ingrids Hospital bliver fra 1. januar 2016 i en to årig prøveperiode, uddannelsessted for intensivsygeplejersker.  
Takket være en aftale med Regionshospitalet Viborg, vil Sundhedsvæsenet, hvis alt går efter planen, indenfor en årrække, være mere selvforsynede med specialkompetencer på intensivområdet. 

Udvikling og fastholdelse i højsædet 
Initiativet er søsat, da man på Dronning Ingrids Hospital er udfordret på at få og fast-holde specialuddannede sygeplejersker. I øjeblikket trækkes specialiseret viden fra Danmark. Målet er at ressourcerne skal forblive i Grønland. 

Naalakkersuisut for Sundhed Doris Jakobsen udtaler:
- Jeg er glad for den indgåede aftale mellem Sundhedsstyrelsen i Danmark - Region Midtjylland og Sundhedsvæsenet i Grønland. Det er vigtigt at vi kontinuerligt uddanner og opkvalificerer vores eget personale. Sygehuse langs kysten skal være attraktive arbejdsplads og vi vil give medarbejderne mulighed for vedvarende kompetenceudvikling i deres respektive fag. 

Uddannelsesforløbet 
I dag foregår hele det to årige uddannelsesforløb som intensiv sygeplejerske i Danmark. Den nye aftale medfører et uddannelsesforløb, hvor intensivkursisten tilbringer de første 5 måneder på Dronning Ingrids Hospital, 13 måneder i Viborg, og til sidst 6 måneder på Dronning Ingrids Hospital. Efter endt uddannelse tilbydes den nyuddannede specialsygeplejerske en fast stilling på Dronning Ingrids Hospital. 

Den sygeplejefaglige ledelse i akutområdet fortæller, at den første intensiv kursist starter 1. januar 2016.
 
Oversygeplejerske på akutområdet, Jens Jørgen Lemvig uddyber:
-Efter 2 år vil DIH dermed kunne færdiguddanne 1 specialuddannet sygeplejerske. Det forventes at man på et tidspunkt, kan starte 2 kursister op om året.  Dette betyder, at vi i løbet af nogle år vil være mere selvforsynede med specialkompetencer på området. 

Dronning Ingrids Hospital uddannelsessted på andre områder
Godkendelsen af intensiv-specialuddannelsen er kun første skridt i at få uddannelse til Grønland. 

Oversygeplejerske på akutområdet, Jens Jørgen Lemvig, der står bag aftalen, fortæller: - -Vi vil også gerne arbejde på, at DIH kan blive godkendt som uddannelsessted på andre områder. Det er en længerevarende proces at blive godkendt, men vigtigst er, at vi nu er i gang på Intensiv området, hvilket er en milepæl i Dronning Ingrids Hospitals historie.

For yderligere information og evt. interview: 
Kontakt Ledende oversygeplejerske for Akutområdet - Jens Jørgen Lemvig på e-mail jejl@peqqik.gl