vælg et emne
... eller vælg et emne

Forebyg selvmord med ord og omsorg

09-09-2016

Connect. Communicate. Care. Det er temaet for årets internationale dag for selvmordsforebyggelse, som finder sted 10. september 2016 verden over. I Grønland markeres dagen med forskellige arrangementer rundt om i landet.

Foto: Ulrik Bang


-”Årets tema for den internationale dag for selvmordsforebyggelse er en påmindelse om, at vi alle har mulighed for at hjælpe, når vi møder mennesker, der har det svært. Det er også en påmindelse om, at vi skal turde åbne os omkring de ting, der føles svære. Det er rigtig vigtigt, for er man alene, vokser alle problemer,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen og fortsætter.

-” Det er vigtigt at fortsætte arbejdet med forebyggelse af selvmord. Forebyggelse af selvmord og arbejdet med at fremme trivslen hos børn, unge og familier hænger uløseligt sammen. Der er rigtig mange gode initiativer i gang, som netop handler om at skabe bedre levevilkår og flere handlemuligheder for borgerne. Jeg er glad for, at der igen i år er mange, der har søgt om tilskud til markering af dagen, det vidner om, at der lokalt er en stor vilje til at arbejde med forebyggelse af selvmord.”

Det har igen i år været muligt at søge om tilskud fra Departementet for Sundhed til afholdelse af lokale arrangementer, i forbindelse med markeringen af international dag for selvmordsforebyggelse. Departementet for Sundhed har givet støtte til lokale arrangementer i 20 byer og bygder rundt om i landet.

For yderligere oplysninger kontakt Ministersekretær Rosa Thorsen på telefon +299 55 33 03 eller e-mail rosat@nanoq.gl