vælg et emne
... eller vælg et emne

Fremtidens forskere varmer op til NUNA MED

28-09-2016

I dagene op til den store grønlandsmedicinske konference NUNA MED 2016, har fremtidens forskere sat sig på skolebænken for at blive klogere på etik og forskning i små befolkninger.


- ”Det er efterhånden blevet en fast tradition, at vi arrangerer Ph.d.-sommerskole op til NUNA MED konferencerne. Vi vil gerne skabe et forum for de unge forskere, hvor de dels får mulighed til at præsentere deres egen forskning og får mulighed for at fordybe sig i udvalgte emner”, siger underviser på Ph.d.-sommerskolen og medarrangør af NUNA MED, Gert Mulvad.

14 Ph.d. studerende er tilmeldt kurset: ”Ethics and Research in Small Populations in Changing Environment”.

På Ph.d.-sommerskolen vil førende arktiske forskere og erfarne sundhedsfolk holde forelæsninger og lede workshops, der går i dybden med udvalgte emner, herunder etik og forskning i små befolkninger.
 
De Ph.d. studerende vil præsentere deres egen forskning, som spænder bredt. Blandt emnerne er: Hepatitis B hos grønlændere i Danmark og i Grønland, pallia-tiv behandling af grønlandske kræftpatienter og brugen af telemedicin til behandling af depression.

Ph.d. sommerskolen finder sted på Hotel Hans Egede og er arrangeret af Grøn-lands Center for Sundhedsforskning og Institut for Sygepleje & Sundhedsviden-skab i samarbejde med the UArctic ThematicNetwork  Health and Wellbeing in the Arctic


For yderligere oplysninger kontakt: underviser ved Ph.d. kurset, Gert Mulvad på mobil: 483253 eller e-mail: gm@peqqik.gl