vælg et emne
... eller vælg et emne

Partnerskab om sunde arbejdspladser

19-09-2017

Sunde og glade medarbejdere kan være en rigtig god forretning, fordi trivsel på arbejdspladsen blandt andet medvirker til høj medarbejdertilfredshed og mindre sygefravær. Nu går CSR Greenland, Grønlands Idrætsforbund og Departementet for Sundhed sammen om at støtte virksomhederne i arbejdet med at sætte medarbejdernes sundhed og trivsel på dagsordenen.

Næstformand for CSR Greenland, Martin Kviesgaard, Formand for Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann og Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain har netop underskrevet en 3-årig partnerskabsaftale omkring projektet ”Sunde arbejdspladser”.

Projektets overordnede mål er at fremme folkesundheden. Nøgleordene for projektet er: uddannelse af sundhedsambassadører, strategisk sundhedsledelse og implementering af sunde tiltag på arbejdspladserne.

Projektet udspringer af, at flere virksomheder allerede arbejder systematisk med medarbejdernes trivsel. CSR Greenland, Grønlands Idrætsforbund og Departementet for Sundhed ønsker at tilbyde virksomhederne flere konkrete værktøjer til at arbejde med strategisk sundhedsledelse for at støtte og fremme arbejdet med sundhed og trivsel på arbejdspladserne.

Parterne bag projektet er rigtig glade for den store opbakning projektet har mødt fra virksomhederne. Der har været stor tilslutning til sundhedsambassadørkurserne og de første 50 sundhedsambassadører fra 20 forskellige virksomheder og institutioner er netop blevet uddannet ved kurser som er afholdt i Nuuk og Sisimiut.

De nyuddannede sundhedsambassadører har fået viden om, hvordan man igangsætter og fastholder sunde aktiviteter på arbejdspladserne. Nu følger det konkrete arbejde med at højne sundheden og trivslen i de deltagende virksomheder.

Projektet ”Sunde arbejdspladser” yder støtte og sparring til virksomhederne, og fungerer desuden som netværk for virksomhedernes sundhedsambassadører. Projektet vil blive udviklet løbende over de næste tre år, på baggrund af de deltagende virksomheders ønsker og tilbagemeldinger.

For yderligere oplysninger kontakt:
Departementet for Sundhed: Ministersekretær Nauja Møller på tlf.: +299 58 26 54.
CSR Greenland:Sekretariatsleder Lotte Frank Kirkegaard på tlf: +299 56 25 29
Grønlands Idrætsforbund: Udviklingskonsulent Aviaaja Geisler på tlf.: +299 34 81 50