vælg et emne
... eller vælg et emne

Nyt materiale og kursus skal støtte gravide som udfordres af hashrygning

15-02-2018

Gravide familier og nye forældre med et hashforbrug, får nu øget støtte til at holde op med at ryge hash.

Departementet for Sundhed og Forældreforberedelsesprogrammet - MANU har i samarbejde med den selvejende institution ”God Barndom” udviklet ”MANU Hash”. ”MANU hash” er en samlet pakke bestående af materialer og et kursus, der skal klæde fagpersonalet på, til at de på en støttende og anerkendende måde kan hjælpe den gravide -og nye familie, som udfordres af et hashforbrug med at blive motiveret til at stoppe deres forbrug. 

 Allerede i disse dage bliver der afholdt kurser i ”MANU hash” for jordemødre, sundhedsplejersker, personale fra familiecentre og Allorfik i Nuuk og Aasiaat. 

 Målet med ”MANU hash” er at ingen børn skal påvirkes af hash gennem graviditeten og opvæksten. Når en gravid ryger hash, så påvirkes den ufødte barns hjerne. Det kan betyde at barnet senere i livet får indlæringsvanskeligheder. Familielivet og børns opvækst kan lide skade, hvis hashrygning er en del af forældrenes liv.

 I ”MANU hash” er der ligeledes materiale til den gravide familie og de nye forældre. Og her er budskabet klart – STOP med hash. Hash og børn passer ikke sammen. 

 Alt materiale er rigt illustreret af Christian Rex, ligesom han har udarbejdet animationsfilmen og nogle spots, som skal være med til at udbrede kendskabet til konsekvenserne for et hashforbrug i graviditeten og i familielivet med små børn.

”Jeg håber at de gravide -og nye familier, som har et hashforbrug vil tage godt imod dette støttende tilbud. Alle børn fortjener en god og tryg opvækst med forældre, der ikke er påvirkede af rusmidler” siger Agathe Fontain, Naalakkersuisoq for Sundhed.

 For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl