vælg et emne
... eller vælg et emne

Røgfri Klasse konkurrence er skudt i gang

06-09-2018

Så er det nu skoleeleverne på mellemtrinnet skal spidse blyanterne og tænke kreativt, for Departementet for Sundhed og Forsknings konkurrence om at lave årets bedste ikke-ryger kampagne er netop skudt i gang.

- Vi skal støtte vores børn og unge i at vælge et røgfrit liv. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi har fokus på alt det gode ved at være røgfri. Jeg glæder mig meget til at se børnenes bud på en ikke-ryger kampagne, hvor gevinsterne ved ikke at ryge er i fokus,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed og Forskning, Doris J. Jensen. 

Temaet for årets Røgfri Klasse konkurrence er alle de gevinster, der er ved at vælge et røgfrit liv. Hvordan eleverne vælger at tolke dette tema er helt op til dem selv, men det skal være tydeligt at temaet indgår i deres forslag til en ikke-ryger kampagne.

Derudover er der to krav til de klasser, der deltager i konkurrencen:

Der skal udarbejdes en kampagne til at bekæmpe rygning blandt skolens elever.

Der skal medsendes en kort beskrivelse af, hvilke tanker klassen har gjort sig i forhold til kampagnen, hvad klassen har lært om rygning, hvor lang tid klassen har brugt på at arbejde med kampagnen, og i hvilke fag klassen har arbejdet med kampagnen.


Klasserne kan tilmelde sig konkurrencen frem til den 14. september. Fristen for at indsende klassens bedste bud på en ikke-ryger kampagne er den 16. november.

Formålet med Røgfri Klasse konkurrencen er at forebygge rygning ved at styrke børnenes bevidsthed om at træffe sunde valg og leve et sundt liv. 

Departementet for Sundhed og Forskning har udsendt informationsmateriale om konkurrencen til alle landets skoler. Læs mere om konkurrencen her på www.peqqik.gl.
 

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl