vælg et emne
... eller vælg et emne

Forebyggelsen samles i nyt PAARISA

16-04-2019

Naalakkersuisut vil styrke den samlede forbyggende indsats og har besluttet at samle de forebyggende indsatser, som tidligere har ligget i Departementet for Sundhed, Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse, Socialstyrelsen samt Allorfik.

Den samlede enhed vil arbejde under navnet PAARISA og være en del af Socialstyrelsen For at understrege vigtigheden af det forebyggende arbejde ændres navnet for Socialstyrelsen til Styrelsen for Forebyggelse og Sociale forhold - Pitsaaliuinermut Isumaginninnermullu Aqutsisoqarfik.

Den nye forebyggelsesenhed skal koordinere forebyggende indsatser og skal især styrke samarbejdet med kommunerne gennem tværfaglige initiativer.

- Naalakkersuisut skal understrege, at en samlet enhed ikke løser de store udfordringer, vi står med på social- og sundhedsområdet. Enheden skal understøtte vores fælles ansvar for at medvirke til en positiv udvikling i samfundet, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen, og fortsætter:

- Jeg er overbevist om, at vi gennem en målrettet og koordineret indsats kan gøre mere for vores børn og unge og for familierne. Det er nødvendigt at synliggøre, at arbejdet med at skabe trivsel og livskvalitet er noget, vi ejer sammen på tværs af Selvstyre, kommuner og civilsamfund, og det skal den nye forebyggelsesenhed medvirke til.

Den nye PAARISA enhed blev oprettet den 1. marts 2019.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på tlf.: +299 55 41 60 eller e-mail: ihla@nanoq.gl