vælg et emne
... eller vælg et emne

Årets aktive forbilleder kåret

19-11-2019

Vinderne af Paarisas konkurrence om at fremme fysisk aktivitet er netop kåret. Årets aktive skole, arbejdsplads og borger modtog både hyldest og priser ved Maligassiuisut Show lørdag aften i Katuaq.


Foto: Emil Nørgaard Stach

Ved Maligassiuisut Show uddelte Paarisa, Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland priser til rollemodeller inden for idrætten og sundheden. Prisuddelingen blev krydret med en række underholdende indslag i form af musik og dans. Showet blev vist direkte på KNR TV.

Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen uddelte prisen til Årets aktive skole og udtaler:

- Det er vigtigt, at fremhæve og hylde de gode initiativer, fordi de kan være til stor inspiration for os andre. Årets aktive viser, at der er meget at vinde ved at prioritere fysisk aktivitet og dyrke fællesskabet omkring fysisk aktivitet. Når vi gør noget aktivt og meningsfuldt sammen med andre, så styrker det ikke bare vores krop, men også vores mentale sundhed, trivsel og livskvalitet.

Årets aktive skole er Atuarfik Kristian Lundblad fra Niaqornaarsuk. Skolen viser, hvordan man kan få succes ved at koble fysisk aktivitet sammen med andre indsatser. Skolens satsning på fysisk aktivitet og miljøbevidsthed kommer ikke bare skolens elever og ansatte til gode, men gavner hele bygden og støtter op om bygdens fælles mål om at være et dejligt sted at komme til.

Årets aktive arbejdsplads er Utoqqaat Illuat Nanortalik, som har som mål at både personale og beboere skal være fysisk aktive. De yngste og ældste borgere i Nanortalik mødes, når Utoqqaat Illuat Nanortaliks beboere går tur med børnene fra børnehaven. Årets aktive arbejdsplads viser, at det er vigtigt at være fysisk aktiv hele livet, og at man kan skabe gode møder på tværs af generationer ved at være fysisk aktive sammen.

Vinderen af Årets aktive i samfundet er Marîna Anthonsen, som har taget initiativ til at starte en danseklub i Nanortalik: “Nanortalimmi tapartartuaqqat”. Alle er velkomne i klubben, unge som gamle. For at udbrede glæden ved dans, har danseklubben lavet en instruktionsfilm, som er til alle som gerne vil i gang med at danse. Marîna Anthonsen viser, hvordan man som borger kan gøre en stor forskel og medvirke til at fremme fysisk aktivitet i samfundet.

Paarisa ønsker alle vinderne tillykke. Du kan se – eller gense – de korte film om Årets aktive her på Peqqik.gl

For yderligere oplysninger kontakt Sundhedsfaglig konsulent Kista Hammeken Lennert på telefon +299 34 66 12 eller e-mail khle@nanoq.gl

Årets aktive skole - Atuarfik Kristian Lundblad

 

Årets aktive arbejdsplads - Utoqqaat Illuat Nanortalik

Årets aktive i samfundet - Marîna Anthonsen


Fotos: Emil Nørgaard Stach